Online bijeenkomst 1-4-2021

Bijeenkomst
De laatste RNT ledenbijeenkomst was donderdag 1 april.
Het programma is van 18:30 – 21:00 uur.


Inhoud
Bij de laatste online-bijeenkomst in 2020 heb je kennis gemaakt met de KNAP vragenlijst als middel om kennis en inzicht in pijn, pijngewaarwording en pijngedrag te kwantificeren. Achterliggende gedachte is dat meer kennis en inzicht ook bij de behandelaars, wij dus, de effectiviteit van de behandeling ten goede komt.
Twee collega’s uit Groningen (idd; er gaat niets boven Groningen….) Roland Reezigt en Sander van Dam gaan ons verder informeren over dat project. Bovendien zijn we natuurlijk benieuwd naar ‘onze’ score, per slot van rekening zijn wij RNT’ers niet zomaar een toevallig groepje fysio’s.


Het bruggetje naar de HWO / voorbereiding voor deze keer zit ’m in de reflectie op die vraag (zie: Opdracht mailronde). Zijn wij eigenlijk rug-gespecialiseerde fysiotherapeuten? Zeker net als die bekende slagers die hun eigen vlees keuren?
Op welke wijze onderscheiden wij ons dan van niet rug-gespecialiseerde collega’s? Denk er eens over na en probeer te expliciteren welke onderscheidende competenties zo’n rug-gespecialiseerde fysiotherapeut zou moeten hebben. Om warm te draaien eerst even een artikel van collega Carlos Ladeira doorkijken en de vragen beantwoorden over het herkennen van vlaggen door wel / niet gespecialiseerde fysio’s.


Verder is het Volkskrant artikel van zaterdag 23-01 interessant; daar wordt aangegeven dat er best veel verschil is in de tevredenheid van LRP patiënten over de effectiviteit van hun behandeling. Zijn de LRP patiënten die door ons behandeld zijn ook meer tevreden dan die door onze niet rug-gespecialiseerde collega behandeld zijn? Zouden we dat een keer in kaart moeten brengen; en hoe dan?