Patiënt informatie

U bent op de site van Rugnetwerk Twente; een groep fysiotherapeuten in samenwerking met een groep medisch specialisten.

Het Rugnetwerk is een netwerk van samenwerkende fysio- en manueeltherapeuten en medisch specialisten in twente  dat is opgezet om de kwaliteit van de zorg voor mensen met lage rugklachten te verbeteren. De aangesloten praktijken hebben dezelfde missie en visie en werken volgens de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen, vastgelegd in behandelprotocollen afhankelijk wat voor rugklachten u heeft. Inhoudelijke scholing en toetsing zorgt voor blijvende hoogstaande kwaliteit van handelen van de therapeuten.

De behandeling

 De behandeling is gericht op uw persoonlijke klachten en het verbreden van de kennis over uw rugklachten met als doel de zelfredzaamheid te verhogen. De behandeling wordt op maat afgestemd op uw persoonlijke situatie. Samen met u worden doelen opgesteld en uitgezet in de tijd.

Uitgangspunten voor de behandeling:
U staat centraal. De behandeling wordt op maat gemaakt en sluit aan bij uw persoonlijke situatie. Algemeen doel is het effectief aanpakken van uw rugklachten om beperkingen in het dagelijks leven zoveel mogelijk tegen te gaan en ziekteduur te verkorten.
Om deze doelen te bereiken is de behandeling gericht op:
– Het verbreden van kennis over (het ontstaan van) uw rugklachten. Kennis helpt bij het snel en

effectief reageren op klachten.

  • Het krijgen van adviezen ten aanzien dagelijks bewegen
  • Hervatten van werkzaamheden en/of sport onder begeleiding van de therapeut
  • Een op maat gemaakt trainingsprogramma met persoonlijke doelen uitgezet in de tijd.

Het tegengaan van rugklachten vraagt een actieve inzet van uzelf. Hoe beter het lukt de adviezen op te volgen en actief te trainen, des te sneller zullen uw klachten verminderen en verdwijnen.

Bewegen is goed voor uw rug en niet schadelijk!

Print Friendly